HOME
BIO
ALBUMS
REVIEWS
NEWS
PROJECTS
AWARDS
PRESS
CONTACT
GUITAR STUFF
SHOP

Jacob Fischer friends CD

 


(...)Så er der langt mere stil og konsekvens i udgivelsen fra guitaristen Jacob Fischer. Her er nuancer og raffinement i såvel arrangementer som fortolkning. De muntre numre bliver skælmske, ligesom musikken generelt swinger med en lystighed, som harmonerer fint med den klassiske opfattelse af begrebet jul.
Generelt lykkes det at fastholde en anslået stemning, og Jacob Fischer, som har valgt at fravælge salmer, spiller bare elegant, smidigt og aldeles overrumplende. Han bliver liftligt ledsaget af bassisten Anders Christensen og af trommeslageren Janus Templeton, der i et par sambanumre overlader stikkerne til brasilianeren Rafael Barata. Og så er det ikke mindst fascinerende at opleve altsaxofonisten Christina von Bülow, der spiller så begavet, så personligt og så medrivende, at højtid og tidløshed bare går op i en højere enhed. - Kjeld Frandsen

Igennem adskillige år har Jacob Fischer X-mas Friends forsødet juletiden for jazz-elskere over hele landet og nu har de endelig fundet tid til at mødes i et pladestudie.
Deres på én gang lyriske og humoristiske tilgang til jule repertoiret gør musikken let tilgængelig for et bredt publikum, men det er samtidig musik på et meget højt niveau spillet af nogle Danmarks absolut bedste og mest respekterede jazzmusikere.

Jacob Fischer er kendt for sit mangeårige samarbejde med violin-legenden Svend Asmussen og har indspillet over 200 CDer. Han har i dag fuld gang i en international karriere med koncerter og CD udgivelser i USA og Japan - hovedsageligt med Amerikanske musikere.

Orkesterets anden frontfigur er saxofonisten Christina von Bülow som med sin usandsynligt smukke og varme saxofon klang gør sin gamle læremester Stan Getz ære. Hun studerede hos Getz i slut firserne og har i dag opnået den, specielt for en kvinde, usædvanlige status som en af vores førende og mest personlige saxofonister.

Det er både Amerikanske jule-evergreens som ”Sleigh Ride” og ”Have Yourself a Merry Little Christmas” og Danske klassikere som ”Skille-ma-din-ga-du” og ”Det er hvidt herude” der tages under kærlig og fantasifuld behandling. Fornemt bakket op af den swingende rytmegruppe med Anders "AC" Christensen på kontrabas og Janus Templeton trommer og som særlig gæst på to tracks den Brasilianske tromme troldmand Rafael Barata.

Tilgængelig i forretninger, iTunes og gateway webshop

**** 4 / 5 stars review  dig jazz sweden
(...) Måste man beskriva hennes sätt att uttrycka sig på kan man kanske påstå att hon låter som en kombination av Paul Desmond och Stan Getz med ett rejält stänk Lars Gullin. Men framför allt låter hon som Christina von Bülow. Hennes samspel med Jacob Fischer, som uppenbarligen inte kan spela en enda ton utan att det svänger, är i det närmaste telepatiskt.(...)

5*****  14/12-2013 Anmeldelse herning folkeblad
(...) I sit juleshow tager Fischer og hans julevenner nogle af de mest spillede og elskede jule-evergreens under kærlig, charmerende, humoristisk og topmusikalsk behandling (...)Niels Overgaard jazzblogger :
(...) denne juleplade til at indskrive sig i den række af gode julejazzplader jeg vil tage frem hvert år.(...)
webshop


Have yourself a merry little christmas

Santa Claus is coming to town
Det er hvidt herude

I'll be home for christmas
When you wish upon a star - A dream is a wish your heart makes
Skal vi klippe vore julehjerter sammen
A child is born
Rudolph the red-nosed reindeer
The christmas song
Skille-ma-din-ga-du
Karl-Bertil Jonssons julafton
Sleigh Ride

           

PDF Pressrelease
Xmas Plakat 1
Xmas Plakat 2

click for hi-res cover artwork